OM UTSTÄLLNINGEN

Ingen annan fiber är så hållbar, praktisk och finns i ett sådant överflöd som ullen. Låt oss tillsammans öka möjligheterna till att ta vara på den!

Genom utställningen ull för livet vill vi hemslöjdskonsulenter/regionala utvecklare i Sverige visa ullens fördelar och användningsområden. Ullen kommer från svenska får och garnet är spunnet på svenska småskaliga spinnerier. I samråd med fårägare och formgivare spinns garner av olika kvalitet, lämpade för de ändamål de ska användas till.

I Sverige har vi 578 000 får som ger ca 1 000 ton ull per år. Den mesta ullen slängs. All ull lämpar sig inte för textil konfektion men det finns andra användningsområden. I en gemensam strävan mot ett hållbart samhälle vill vi att fler ska få upp ögonen för den fantastiska ullen.

Ull för livet lämpar sig för mindre utställningslokaler. Själva utställningen består av två ställningar och två lastpallar. Utställningen innehåller föremål tillverkade av svensk ull, allt från vantar till mattor, påsar med olika sorters ull, garnhärvor mm. Längre ner på sidan ser du några bilder av utställningen.

__
Har du frågor om utställningen eller vill göra en bokning kontakta:
Charlotte Hellsten Husman, hemslöjdskonsulent textil, Region Stockholm,
076-526 94 71 eller charlotte.hellsten-husman@sll.se

Här kan du ladda ner utställningsbroschyren på svenska

här finns en sammanfattande text på arabiska: الصوف من أجل الحياة